Reklama:

Składniki:

4 duże ziemniaki

8 plasterków boczku

1/2 cebuli

1 ząbek czosnku

300 gram szynki

250 gram sera typu manchego ( bardziej twardy i aromatyczny niż nasz żółty, można już bez problemu kupić, albo dać zwykły)

sól, pieprz do smaku

Boczek kroimy, smażymy na patelni, dodajemy cebulę, czosnek i pokrojoną szynkę. Ziemniaki kroimy w drobne plastry i układamy w naczyniu żaroodpornym. Kładziemy warstwę usmażonej szynki z boczkiem i cebulą, sypiemy ser, kładziemy nową warstwę ziemniaków, znowu szynkę z boczkiem i ser. Przykrywamy folią aluminiową i pieczemy 40 minut w 150 stopniach.

Zobaczcie!

screen youtube

Zapisz
Powrót
Reklama:

Składniki:

4 duże ziemniaki

8 plasterków boczku

1/2 cebuli

1 ząbek czosnku

300 gram szynki

250 gram sera typu manchego ( bardziej twardy i aromatyczny niż nasz żółty, można już bez problemu kupić, albo dać zwykły)

sól, pieprz do smaku

Boczek kroimy, smażymy na patelni, dodajemy cebulę, czosnek i pokrojoną szynkę. Ziemniaki kroimy w drobne plastry i układamy w naczyniu żaroodpornym. Kładziemy warstwę usmażonej szynki z boczkiem i cebulą, sypiemy ser, kładziemy nową warstwę ziemniaków, znowu szynkę z boczkiem i ser. Przykrywamy folią aluminiową i pieczemy 40 minut w 150 stopniach.

Zobaczcie!

screen youtube

Zapisz
loading...

Podobne artykuły:

Tagi:

przepisy,  tarta ziemniaczana,  ziemniaki,  szynka,  boczek, 

Zostaw komentarz:

    Brak komentarzy
Powrót