Reklama:
Reklama:
Podobne artykuły:

W Polsce jagnięcina nadal jest mało popularna, bo większość z nas pamięta baraninę z PRL - twardą i cuchnącą. W Hiszpanii serwuje sie mięso typu - lechal, czyli jagnięcia, które jeszcze pije mleko matki. Jest wyborne. Dobre kotleciki możemy już kupić w naszych sklepach. Zobaczcie, jak je przyrządzić!

Składniki na 2 osoby:

8 kotlecików

2 średnie kartofle

2 ząbki czosnku

tymianek

rozmaryn

oliwa

sól, pieprz do smaku

Kartofle obieramy, kroimy na cieniutkie plasterki, obtaczamy oliwą i przyprawami, pieczemy przez 30 minut. Wkładamy posolone kotleciki i pieczemy dalej, aż mięso będzie miękkie. Zobaczcie:

Zapisz
loading...
Reklama:

Podobne artykuły:

Tagi:

przepisy,  kotleciki jagnięce,  jagnięcina, 

Zostaw komentarz:

    Brak komentarzy
Powrót