Reklama:
Reklama:
Podobne artykuły:

Tym razem doskonały przepis na filety mignon. Danie dla miłośników befsztyków wołowych, które dziś można już bez problemu kupić.

Składniki:

6 kawałków wołowiny
     zmielony czarny pieprz do smaku
     sól do smaku
 6 plastrów boczku

Składniki na sos

     250 g pieczarek
     1 ząbek czosnku
     4 łyżki oliwy z oliwek
     4 łyżki mąki
     Bulion z kurczaka, 1 szklanka

Pieczarki kroimy na kawałki, na patelni na oliwie smażymy posiekany czosnek  z pieczarkami. Na oddzielnej patelni robimy zasmażkę z mąki i bulionu. Wrzucamy do niej pieczarki i gotujemy, aż sos zgęstnieje.

Każdy plaster wołowiny owijamy boczkiem i zamykamy wykałaczką. Befsztyki smażymy na gorącym tłuszczu wedle upodobań - krwiste, medium czy dobrze wysmażone. Filet polewamy sosem. Pycha!

Zobaczcie krok po kroku!

screen youtube

loading...
Reklama:

Podobne artykuły:

Tagi:

przepisy,  filet mignon,  wołowina,  befsztyk, 

Zostaw komentarz:

    Brak komentarzy
Powrót