Reklama:
Reklama:

Przyrządzamy go błyskawicznie, wymaga jednak schłodzenia.

Składniki:

Plaster ananasa (może być z puszki, mogą być inne owoce)

2 szklanki jogurtu naturalnego (powinien być bez cukru)

2 łyżki cukru

1/4 szklanka śmietany

2 łyżeczki żelatyny

Z anansa wykrawamy zdrewniały środek, kroimy na kawałki. Do miski wlewamy mleko, śmietanę, dodajemy cukier, dokładnie miksujemy. Wrzucamy kawałki anansa. W 1/4 szklance wody, podgrzewanej w garnku, rzozpuszczamy żelatynę. Powoli dodajemy do pozostałych składników. Przekładamy w małe miseczki albo w jedną salaterkę. Chłodzimy przez 2-3 godziny.

Zobaczcie!

screen youtube

 

loading...
Reklama:

Podobne artykuły:

Tagi:

przepisy,  ananas,  galaretka z ananasa,  jogurt,  deser, 

Zostaw komentarz:

Powrót
Wyszukiwarka
Reklama:
Najnowsze
Menu
Reklama:
Reklama:
Newsletter
zapisz
Reklama:
Reklama:
Reklama: