Reklama:
Reklama:
Podobne artykuły:

Przepis prosty i szybki. Najlepiej zrobić ze świeżych warzyw!

Składniki:

500 gram makaronu typu rurki

wiązka zielonych szparagów

szklanka świeżego groszku

2 małe cukinie

ząbek czosnku

2 szklanki mleka

2 łyżki oliwy

szczypta tymianku

1 szklanka parmezanu

pieprz, sól do smaku

Na patelni podgrzewamy oliwę, wrzucamy czosnek, kilka minut smażymy. Dodajemy pokrojone i obrane szparagi, pokrojoną w kostkę paprykę i groszek.

Jak obierać szparagi? Zobacz Szparagi z jajkiem

Po kilku minutach dodajemy cukinię, sól, pieprz, tymianek, mleko i smażymy aż warzywa będą miękkie.

W międzyczasie gotujemy makaron. W szklanym naczyniu mieszamy makaron z warzywami, posypujemy parmezanem i natychmiast serwujemy.

Zobaczcie krok po kroku!

screen youtube

 

loading...
Reklama:

Podobne artykuły:

Tagi:

przepisy,  wegetariański makaron ze szparagami,  makaron, 

Zostaw komentarz:

Powrót