Reklama:
Reklama:

Ciasto do błyskawicznego wykonania. Składniki:

2,5 szklanki migdałów

1 pomarańcza, dobrze umyta

3/4 szklanki cukru

olej w sprayu do posmarowania blachy, można użyć masła

Migdały zalewamy na kilka minut wrzątkiem, obieramy ze skórki. Pomarańczę kroimy na 8 części. Migdały, jajka, cukier, pomarańczę wrzucamy do miksera i mielimy na masę. Masę przekładamy do wysmarowanej tłuszczem formy. Pieczemy w 175 stopniach około 40 minut, sprawdzamy wykałaczką, czy ciasto się upiekło.

screen youtube

Zobaczcie krok po kroku

 

Tagi:

przepisy,  bezglutenowe ciasto,  bezglutenowy pomarańczowy biszkopt, 

Podobne artykuły:

Zostaw komentarz:

    Brak komentarzy
Powrót
Reklama: