Reklama:
Reklama:

Składniki

4 długie papryki

3 jajka

pół szklanki mąki

olej

2 szklanki czarnej fasoli (ugotowanej, może być z puszki)

ser typu biały oscypek - miękki 400 gram

Pparykę opiekamy na gazie (może byc piekarnik) aż skórka stanie się czarna, zamykamy w foliowej torebce, po czym ściągamy skórkę.  Rozkrajamy, wyciągamy pestki, nadziewamy pokrojonym w paski serem.

Białka z odrobiną soli ubijamy, dodajemy do nich żółtka i nadal chwilę ubijamy.

Paprykę otaczamy w mące, w masie z jajek i smażymy na głębokim tłuszczu.

Fasolę miksujemy, przelewamy masę do garnka i podgrzewamy. Kilka łyżek musu wylewamy na talerz i kładziemy paprykę. W oryginale - a przepis jest z Meksyku, posypujemy pokrojoną komosą. U nas może być to zielona pietruszka. Smacznego!

A tu macie instrukcję krok po kroku:

screen youtube

 

loading...
Reklama:

Podobne artykuły:

Tagi:

przepisy,  papryka nadziewana serem,  wegetariańska kuchnia, 

Zostaw komentarz:

    Brak komentarzy
Powrót
Wyszukiwarka
Reklama:
Najnowsze
Menu
Reklama:
Reklama:
Newsletter
zapisz
Reklama:
Reklama:
Reklama: