Reklama:

Kolejny już przepis prosto z Meksyku. I jak zwykle łatwy i szybki.

Składniki:

1 szklanka mąki

łyżeczka soli

pół szklanki wody

łyżeczka oliwy (może być masło, jak ktoś woli)

250 gram sera mozarella

gałązka bazylii

ząbek czosnku

Ciasto:

mieszamy mąkę, sól, oliwę i wodę na jednolitą mase, odstawiamy na kilka minut

Masa

czosnek wrzucamy na rogrzaną patelnię, dodajemy pomidory pokrojone w kostę i posiekaną bazylię, zostawiamy kilka listków do ozdoby.

Ciasto rozwałkowujemy cienko i kładziemy na rozgrzaną patelnię, najlepiej typu grill. Na mocnym ogniu smażymy 5 minut, przewracamy i pięć minut na drugiej stronie. Kładziemy masę i ser, przykrywamy folią aluminiową i zostawiamy na ogniu 10 minut. Gotową pizzę ozdabiamy listkami bazylii.

Zobaczcie krok po kroku:

screen youtube

 

Powrót
Reklama:

Kolejny już przepis prosto z Meksyku. I jak zwykle łatwy i szybki.

Składniki:

1 szklanka mąki

łyżeczka soli

pół szklanki wody

łyżeczka oliwy (może być masło, jak ktoś woli)

250 gram sera mozarella

gałązka bazylii

ząbek czosnku

Ciasto:

mieszamy mąkę, sól, oliwę i wodę na jednolitą mase, odstawiamy na kilka minut

Masa

czosnek wrzucamy na rogrzaną patelnię, dodajemy pomidory pokrojone w kostę i posiekaną bazylię, zostawiamy kilka listków do ozdoby.

Ciasto rozwałkowujemy cienko i kładziemy na rozgrzaną patelnię, najlepiej typu grill. Na mocnym ogniu smażymy 5 minut, przewracamy i pięć minut na drugiej stronie. Kładziemy masę i ser, przykrywamy folią aluminiową i zostawiamy na ogniu 10 minut. Gotową pizzę ozdabiamy listkami bazylii.

Zobaczcie krok po kroku:

screen youtube

 

loading...

Podobne artykuły:

Tagi:

przepisy,  pizza,  wegetariańska pizza, 

Zostaw komentarz:

    Brak komentarzy
Powrót