Reklama:

 Jeśli  kochacie słodkie, soczyste arbuzy zachęcam was do wypróbowania znakomitego przepisu na orzeźwiającą słodko-kwaśną lemoniadę. Lemoniady arbuzowej nie należy dosładzać, ponieważ naturalne cukry zawarte w owocach nadadzą jej wystarczającą słodycz. Arbuzy są doskonałym sposobem, aby nawodnić organizm w upalne dni. Woda kokosowa dostarczy ci niezbędnych elektrolitów i potasu, a cytryna nada lemoniadzie ostrości. Arbuzy mają również wysoką zawartość likopenu (wyższą niż pomidory) zawierającego mnóstwo przeciwutleniaczy. 

Porcję lemoniady dla 8 osób przygotujesz z podanych składników: 

1 kilogram pokrojonego w kostkę arbuza (bez pestek)

1 szklanka wyciśniętego soku z cytryny

1 szklanka wody kokosowej (jeśli zamiast wody kokosowej wybierzesz naturalną polecam delikatnie gazowaną, możesz do niej również dodać odrobinę miodu)

1 szklanka malin

szczypta soli morskiej

kruszony lód

 

Do miksera wrzuć pokrojonego arbuza, maliny, sok z cytryny i wodę kokosową. Zmiksuj na gładką masę. Przelej do dzbanka i wstaw do lodówki na przynajmniej dwie godziny. Do szklanek wrzuć kruszony lód i dodaj trochę wody gazowanej. Gotowe! 

 

 

 

Powrót
Reklama:

 Jeśli  kochacie słodkie, soczyste arbuzy zachęcam was do wypróbowania znakomitego przepisu na orzeźwiającą słodko-kwaśną lemoniadę. Lemoniady arbuzowej nie należy dosładzać, ponieważ naturalne cukry zawarte w owocach nadadzą jej wystarczającą słodycz. Arbuzy są doskonałym sposobem, aby nawodnić organizm w upalne dni. Woda kokosowa dostarczy ci niezbędnych elektrolitów i potasu, a cytryna nada lemoniadzie ostrości. Arbuzy mają również wysoką zawartość likopenu (wyższą niż pomidory) zawierającego mnóstwo przeciwutleniaczy. 

Porcję lemoniady dla 8 osób przygotujesz z podanych składników: 

1 kilogram pokrojonego w kostkę arbuza (bez pestek)

1 szklanka wyciśniętego soku z cytryny

1 szklanka wody kokosowej (jeśli zamiast wody kokosowej wybierzesz naturalną polecam delikatnie gazowaną, możesz do niej również dodać odrobinę miodu)

1 szklanka malin

szczypta soli morskiej

kruszony lód

 

Do miksera wrzuć pokrojonego arbuza, maliny, sok z cytryny i wodę kokosową. Zmiksuj na gładką masę. Przelej do dzbanka i wstaw do lodówki na przynajmniej dwie godziny. Do szklanek wrzuć kruszony lód i dodaj trochę wody gazowanej. Gotowe! 

 

 

 

loading...

Podobne artykuły:

Tagi:

przepisy,  lemoniada,  arbuzowa lemoniada, 

Zostaw komentarz:

    Brak komentarzy
Powrót