Reklama:

Do przygotowania kwaszonych pomidorów potrzebujesz:

- 2 kg pomidorów

- suchy koper

- liście dębu

- 2 łyżki soli

- 2 łyżki kminku

 

Umyj i osusz pomidory, ułóż je w garnku przedzielając gałązkami pokrojonego kopru i oczyszczonymi liśćmi dębu. W osobnym garnku zagotuj 6 szklanek wody z 2 łyżkami soli i kminku. Ostudź delikatnie wodę i zalej pomidory. Przykryj talerzykiem. Kiedy na powierzchni pomidorów pojawi się piana, przenieś naczynie do ciemnego, chłodnego miejsca. Pomidorki są gotowe do spożycia.

Smacznego! 

 

KKR

 

 

 

Powrót
Reklama:

Do przygotowania kwaszonych pomidorów potrzebujesz:

- 2 kg pomidorów

- suchy koper

- liście dębu

- 2 łyżki soli

- 2 łyżki kminku

 

Umyj i osusz pomidory, ułóż je w garnku przedzielając gałązkami pokrojonego kopru i oczyszczonymi liśćmi dębu. W osobnym garnku zagotuj 6 szklanek wody z 2 łyżkami soli i kminku. Ostudź delikatnie wodę i zalej pomidory. Przykryj talerzykiem. Kiedy na powierzchni pomidorów pojawi się piana, przenieś naczynie do ciemnego, chłodnego miejsca. Pomidorki są gotowe do spożycia.

Smacznego! 

 

KKR

 

 

 

loading...

Podobne artykuły:

Tagi:

przepisy,  pomidory,  warzywa,  pomidor, 

Zostaw komentarz:

    Brak komentarzy
Powrót