Reklama:

Do upieczenia 2 bochenków będziesz potrzebować:

3/4 kostki miękkiego masła

1/2 kilograma kremowego serka naturalnego

2 szklanki brązowego cukru

2 duże jaja

3 szklanki mąki

1/2 łyżeczki proszku do pieczenie

1/2 łyżeczki sody oczyszczonej

1 i 1/2 szklanki puree z bananów

1 szklanka posiekanych, uprażonych ulubionych orzechów

1/2 łyżeczki ekstraktu z wanilii 

 

Ubij ser i masło w mikserze aż uzyskasz kremową konsystencję. Wciąż ucierając dodawaj stopniowo cukier i jaja. Dodaj mąkę i miksuj. Pamiętaj, że każdy kolejny składnik możesz dodawać dopiero po uzyskaniu puszystej konsystencji z poprzednim. Kolejno dodawaj: puree z bananów, orzechy i wanilię.

Wyłóż uzyskaną masę do dwóch foremek do pieczenia chleba. Foremki powinny być delikatnie wysmarowane tłuszczem i obsypane mąką. Rozgrzej piekarnik do 350 stopni i piecz chleby przez około godzinę. Jeśli włożysz do środka drewniany patyczek i po wyciągnięciu będzie idealnie czysty to znak, że twoje bananowe chlebki są gotowe. 

Wyjmij z piekarnika, przykryj folią aluminiową i odstaw na 15 minut.

 

Powrót
Reklama:

Do upieczenia 2 bochenków będziesz potrzebować:

3/4 kostki miękkiego masła

1/2 kilograma kremowego serka naturalnego

2 szklanki brązowego cukru

2 duże jaja

3 szklanki mąki

1/2 łyżeczki proszku do pieczenie

1/2 łyżeczki sody oczyszczonej

1 i 1/2 szklanki puree z bananów

1 szklanka posiekanych, uprażonych ulubionych orzechów

1/2 łyżeczki ekstraktu z wanilii 

 

Ubij ser i masło w mikserze aż uzyskasz kremową konsystencję. Wciąż ucierając dodawaj stopniowo cukier i jaja. Dodaj mąkę i miksuj. Pamiętaj, że każdy kolejny składnik możesz dodawać dopiero po uzyskaniu puszystej konsystencji z poprzednim. Kolejno dodawaj: puree z bananów, orzechy i wanilię.

Wyłóż uzyskaną masę do dwóch foremek do pieczenia chleba. Foremki powinny być delikatnie wysmarowane tłuszczem i obsypane mąką. Rozgrzej piekarnik do 350 stopni i piecz chleby przez około godzinę. Jeśli włożysz do środka drewniany patyczek i po wyciągnięciu będzie idealnie czysty to znak, że twoje bananowe chlebki są gotowe. 

Wyjmij z piekarnika, przykryj folią aluminiową i odstaw na 15 minut.

 

loading...

Podobne artykuły:

Tagi:

przepisy,  owoce,  banany,  chleb,  bananowy chleb, 

Zostaw komentarz:

    Brak komentarzy
Powrót