Reklama:

Składniki:

150 g białej czekolady

dżem truskawkowy

truskawki

500 g twarożku homogenizowanego

4 żółtka

kostka masła

4 łyżki cukru

kieliszek likieru z czarnych porzeczek

 

Na początek zmiksuj na gładką masę twarożek z masłem, cukrem, żółtkami i likierem. Dodaj truskawki  i ponownie zmiksuj. Przełóż masę do formy, wstaw na 2 godziny do lodówki. Rozpuść czekoladę i delikatnie rozprowadź ją po schłodzonym serniku, wstaw go ponownie do lodówki na przynajmniej godzinę. Po wyjęciu posmaruj go dżemem lub truskawkową konfiturą, ułóż truskawki. Pamiętaj, że do przygotowania sernika możesz użyć dowolnych owoców i dżemu. Wybierz swoje ulubione.

Smacznego! 

Powrót
Reklama:

Składniki:

150 g białej czekolady

dżem truskawkowy

truskawki

500 g twarożku homogenizowanego

4 żółtka

kostka masła

4 łyżki cukru

kieliszek likieru z czarnych porzeczek

 

Na początek zmiksuj na gładką masę twarożek z masłem, cukrem, żółtkami i likierem. Dodaj truskawki  i ponownie zmiksuj. Przełóż masę do formy, wstaw na 2 godziny do lodówki. Rozpuść czekoladę i delikatnie rozprowadź ją po schłodzonym serniku, wstaw go ponownie do lodówki na przynajmniej godzinę. Po wyjęciu posmaruj go dżemem lub truskawkową konfiturą, ułóż truskawki. Pamiętaj, że do przygotowania sernika możesz użyć dowolnych owoców i dżemu. Wybierz swoje ulubione.

Smacznego! 

loading...

Podobne artykuły:

Tagi:

przepisy,  sernik, 

Zostaw komentarz:

    Brak komentarzy
Powrót