Reklama:

SKŁADNIKI NA CIASTO: 

szklanka cukru trzcinowego

5 jajek

szklanka mąki pełnoziarnistej

łyżeczka proszku do pieczenia

odrobina oliwy z oliwek do wysmarowania blachy

SKŁADNIKI NA MASĘ ORZECHOWĄ:

30 dkg obranych orzechów włoskich

garść obranych orzechów laskowych

garść ulubionych orzechów (ja wybieram nerkowca)

kostka masła

20 dkg cukru trzcinowego

3 łyżki stołowe wody

PRZYGOTOWANIE: 

Na początek ubij białka ze wszystkich jaj na sztywną pianę, dodaj cukier i dalej ubijaj. Nie przerywając ubijania dodawaj kolejno: żółtka, mąkę oraz proszek do pieczenia. Przygotowane ciasto wyłóż na natłuszczoną oliwą blachę i piecz w temperaturze 180-200 stopni C przez ok. 15-20 minut. Pozostaw do wystygnięcia, w międzyczasie przygotuj masę. Zagotuj w małym rondelku masło, wodę oraz cukier. Gdy zauważysz, że cukier całkowicie się rozpuścił dodaj rozdrobnione orzechy (zawiń orzechy w ściereczkę i rozbij je wałkiem lub tłuczkiem). Gorącą masę orzechową delikatnie wylej na ostygnięty biszkopt. Poczekaj aż trochę ostygnie.

SMACZNEGO!

Powrót
Reklama:

SKŁADNIKI NA CIASTO: 

szklanka cukru trzcinowego

5 jajek

szklanka mąki pełnoziarnistej

łyżeczka proszku do pieczenia

odrobina oliwy z oliwek do wysmarowania blachy

SKŁADNIKI NA MASĘ ORZECHOWĄ:

30 dkg obranych orzechów włoskich

garść obranych orzechów laskowych

garść ulubionych orzechów (ja wybieram nerkowca)

kostka masła

20 dkg cukru trzcinowego

3 łyżki stołowe wody

PRZYGOTOWANIE: 

Na początek ubij białka ze wszystkich jaj na sztywną pianę, dodaj cukier i dalej ubijaj. Nie przerywając ubijania dodawaj kolejno: żółtka, mąkę oraz proszek do pieczenia. Przygotowane ciasto wyłóż na natłuszczoną oliwą blachę i piecz w temperaturze 180-200 stopni C przez ok. 15-20 minut. Pozostaw do wystygnięcia, w międzyczasie przygotuj masę. Zagotuj w małym rondelku masło, wodę oraz cukier. Gdy zauważysz, że cukier całkowicie się rozpuścił dodaj rozdrobnione orzechy (zawiń orzechy w ściereczkę i rozbij je wałkiem lub tłuczkiem). Gorącą masę orzechową delikatnie wylej na ostygnięty biszkopt. Poczekaj aż trochę ostygnie.

SMACZNEGO!

loading...

Podobne artykuły:

Tagi:

przepisy,  ciasto orzechowe, 

Zostaw komentarz:

  • Komentarz od: ~seo   zgłoś nadużycie  

    Hello Web Admin, I noticed that your On-Page SEO is is missing a few factors, for one you do not use all three H tags in your post, also I notice that you are not using bold or italics properly in your SEO optimization. On-Page SEO means more now than ever since the new Google update: Panda. No longer are backlinks and simply pinging or sending out a RSS feed the key to getting Google PageRank or Alexa Rankings, You now NEED On-Page SEO. So what is good On-Page SEO?First your keyword must appear in the title.Then it must appear in the URL.You have to optimize your keyword and make sure that it has a nice keyword density of 3-5% in your article with relevant LSI (Latent Semantic Indexing). Then you should spread all H1,H2,H3 tags in your article.Your Keyword should appear in your first paragraph and in the last sentence of the page. You should have relevant usage of Bold and italics of your keyword.There should be one internal link to a page on your blog and you should have one image with an alt tag that has your keyword....wait there's even more Now what if i told you there was a simple Wordpress plugin that does all the On-Page SEO, and automatically for you? That's right AUTOMATICALLY, just watch this 4minute video for more information at. Seo Plugin seo http://www.SeoOptimizedRankings.com/

Powrót