Partner: Logo KobietaXL.pl

Sładniki:

duży ziemniak, albo 2 małe

2 marchewki, kostka rosołowa

przecier pomidorowy około 200 ml

odrobina oliwy

1/2 chorizo to około 150 gram ( hiszpańska kiełbasa dostępna w supermarketach, ale można ewentualnie dać polską), ja dodałam też trochę wędzonego boczku

2 puszki ciecierzycy

Ziemniaka obieramy, kroimy marchewki również. Do garnka dajemy oliwę, przecier pomidorowy, chorizo, marchewkę, ziemniaka, kostkę rosołową. Chwilę smażymy. Dodajemy ciecierzycę odsączoną z zalewy i przepłukaną. Calość zalewamy wodą, aby przykryła zawartość. Zostawiamy na średnim ogniu 20-30 minut, aby ziemniaki zmiękły, nie przykrywamy, bo woda ma wyparować!

 

Tagi:

przepisy ,  łatwe przepisy ,  ciecierzyca ,  chorizo ,  ciecierzyca po hiszpańsku , 

Kliknij, aby zamknąć artykuł i wrócić do strony głównej.

Polecane artykuły:

Podobne artykuły:

Powrót