Partner: Logo KobietaXL.pl

Zawsze pamiętaj o kilku zasadach:

- wybieraj tylko dojrzałe owoce, nie mogą być zbyt miękkie lub uszkodzone

- przed zamrożeniem odrzuć owoce w innym kolorze, które są niedojrzałe

- umyj owoce w zimnej wodzie, odcedź i dokładnie osusz

- umieść owoce na płaskim talerzu i włóż do zamrażalnika, pozostaw na jeden dzień 

- przełóż owoce do woreczków do zamrażania lub plastikowych pojemników

- umieszczając owoce w woreczkach pamiętaj żeby usunąć z nich nadmiar powietrza. 

Tak zamrożone owoce możesz trzymać używać przez 6 miesięcy, ale istnieje jeszcze jeden sposób mrożenia, który pozwoli ci na zajadanie się malinami i jeżynami przez dłużej...

 

MROŻENIE W CUKRZE.

Dzięki tej metodzie owoce zachowają nie tylko dłużej swój niesamowity smak, ale również intensywny kolor. Pamiętaj, że do ich mrożenia powinnaś używać brązowego, a nie białego cukru. Na dwa kilogramy owoców będziesz potrzebowała 3 łyżek stołowych cukru. Dokładnie wymieszaj owoce w cukrze, uważaj żeby ich nie rozgnieść. Umieść owoce w torebce. Tak zamrożone owoce możesz używać od 9-12 miesięcy.

 

 

 

Tagi:

domowe porady ,  owoce ,  maliny ,  jeżyny ,  mrożenie owoców , 

Kliknij, aby zamknąć artykuł i wrócić do strony głównej.

Polecane artykuły:

Podobne artykuły:

Powrót