Partner: Logo KobietaXL.pl

Składniki:

2 główki sałaty rzymskiej

suszone pomidory

ser feta

cebula

2 duże świeże pomidory

5-6 anchois

oliwki

olej lub oliwa z oliwek

ocet malinowy lub ocet winny wymieszany z sokiem z malin

odrobina bazylii i oregano

Pamietaj, aby sałatę podawać zawsze na głębokich półmiskach. Dzięki temu zyskuje ona znacznie na walorach estetycznych. Nigdy nie mieszaj sałaty po przyprawieniu. Każdy robi to sam na swoim talerzu!

Umytą i wysuszoną sałatę porwij na kawałki - sałaty nigdy nie kroimy! Ułóż na dnie półmiska. Kolejno połóż pomidory pokrojone w plastry, cebulę, oliwki, suszone pomidory, anchois i ser feta pokrojony w kostki o bokach około 1 cm. Posyp ziołami. Przed podaniem na stół posól sałatę, polej oliwą, a na samym końcu octem malinowym. Nie mieszaj!

Tagi:

przepisy ,  anchois ,  Sałata , 

Kliknij, aby zamknąć artykuł i wrócić do strony głównej.

Polecane artykuły:

Podobne artykuły:

Powrót
Wyszukiwarka
Newsletter
zapisz